Fascination About marka şehir eğitimi

Günümüz rekabeti incelendiğinde artworkık rekabetin ülkeler arasında değil, ülkelerinden daha fazla değere ve üne sahip olan şehirleri arasında yaşandığını söyleyebiliriz. Çeşitli kültürel, sportif, siyasal, hukuksal etkinliklerin düzenlemesi için şehirlerin birbirleriyle yarıştığını çeşitli basın, yayın organlarından takip etmekteyiz. Bu durumun ekonomik olarak boyutlarının ne kadar üst noktalara ulaştığını Yunanistan ekonomisinin 2004 Atina Olimpiyatlarından sonra girmiş olduğu durgunlukla ifade edebiliriz.

Bu öğeler sayesinde şehrin olumsuz herhangi bir imajı varsa düzeltilebilmekte ve şehrin gösterilmek istenen yüzü ortaya çıkabilmektedir. Şehir kimliği, şehir imajı ve şehir konumlandırılması sürecinde anahtar bir faktördür.

Tabiki tam terside mümkün. Bu duruma yine İstanbul’u örnek gösterebiliriz. 16. Yüzyılda Dersaadet (Mutluluk Kapısı) olarak anılan İstanbul 1990’lı yıllarda şehrin yaşadığı altyapı problemleri nedeniyle Mega Köy olarak anılmaktaydı.

İkinci grup faktörler ise yumuşak cazibe faktörleridir. Bu faktörler yaşam kalitesi, iş gücünün rekabet gücü, kişisel faktörler, yönetim, esneklik ve dinamizm, iş ilişkilerinde profesyonellik düzeyi ve girişimcilik ortamını içerir. Şehir markası yaratmak tüm bu dinamiklerin doğru planlandığı ve yönetildiği bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tüm bu bilgilerin ışığında toparlayacak olursak, marka şehirler sahip oldukları vizyonun global ölçüde fark edilmesini ve benimsenmesini hedefler. Bunu yapmak için doğru pazarlara düzenli, planlı bir pazarlama iletişimi yaparlar.

Hoşgeldiniz. lawnıma ihtiyacınız olursa buraya tıklayarak Whatsapp üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Olimpiyatlar, festivaller fuarlar gibi dev organizasyonlar da şehirlere özellik kazandırmaktadır. Bu tarz organizasyonlar görsel semboller gibi zihinlerdeki varlığını uzun süre koruyabilmektedir. Bu nedenle şehir pazarlama faaliyetlerinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu tarz etkinlikler ulusal ve uluslararası medyanın ilgisini çekmekte ve şehirlerin pazarlanması daha kolay olmaktadır. Pazarlama faaliyetleri tek sesli ve birbirini destekler nitelikte olduğu takdirde şehirler read more kendilerini ön plana çıkaracaktır.

Unutulmamalıdır ki şehir sakinleri aynı zamanda şehrin doğal pazarlamacıları dır. Biliyorsunuz lüks ve şık bir kafeye gittiğinizde bile servis yapan garsonun ter kokuyor olması müşterinin gözünde mekanın bütün çekiciliğini yok etmektedir. Bu yüzden mekan ve insan uyum içerisinde olmalıdır. Hatta insan, mekanın her zaman birkaç adım ilerisinde olmalıdır.

Uluslararası bir marka şehir olmayı hedefleyen şehirlerin aktif bir şekilde algı yönetimi çalışması yapması gerekir.

Günümüzde şehirler turistleri, yetenekli iş gücünü, yatırımcıları, fabrikaları, işletmeleri kendilerine çekebilmek, şehirde yaşayanların sorunlarını anında çözümleyerek onları memnun edebilmek ve dışarıya göçleri engellemek için birbirleriyle kıyasıya rekabet içindedirler. Birbirleriyle rekabet edebilmelerinin, birinin diğerinin önüne geçebilmesinin, fark yaratmalarının yolu ise şehirlerin markalaşmasından geçmektedir. Aslında her şehir birbirinden ayırt edici özelliklere ve farklılıklara sahip olduğu için bir markadır, önemli olan bu ayırt edici noktaların farkına varılarak doğru noktalara dikkatin çekilmesi ve hedef kitledeki imajın olumlu olmasının sağlanmasıdır. Bir şehrin " imajı " hedef kitlenin o şehri algılama biçimi, " markası " o şehrin nasıl algılanmak istediği, " kimliği " ise o şehrin gerçekte ne olduğudur. Onun için şehrin hedef kitledeki imajının belirlenmesi, marka yaratma çabalarının ilk advertisementımı olarak önemlidir. Bu çalışmada Sandıklı şehrinin markalaşma çabaları içinde Sandıklı'da yaşayanlar ve hayatının bir döneminde Sandıklı'da yaşamış Sandıklı'yı tanıyan kişiler tarafından şehir imajının belirlenerek, şehir kimliğine ve markalaşma sürecine katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Rekabetin ön planda olduğu günümüz dünyasında uzun vadeli bir yatırım aracı olarak marka haline gelebilmek şehirler için de oldukça önemlidir. Kullanıcı sayısı her geçen gün artan sosyal medya platformları ise farklı coğrafyalardaki geniş kitlelere ulaşmayı ve yürütülen çalışmaların geri dönüşünü ölçümlemeyi kolaylaştırması bakımından markalaşma sürecinde şehirlere bazı fileırsatlar sunmaktadır. Araştırmanın amacı, kültür ve turizm müdürlüklerinin sosyal medya kullanım stratejilerini şehir markalaşması bağlamında ortaya koyabilmektir. Bu kapsamda ilk olarak il kültür ve turizm müdürlüklerinde görev yapan uzmanlarla görüşülmüştür. Katılımcıların sosyal medya uygulamalarına ilişkin gerek kişisel görüşleri gerekse yürütülen kurumsal uygulamalar hakkında veri toplanarak nitel bir araştırma yapılmıştır. İkinci aşamada ise müdürlüklerin sosyal medya hesapları ve yaptıkları paylaşımlar içerik analizi yöntemiyle incelenmiş ve elde edilen bulgular yüz yüze görüşmelerden elde edilenler ile karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak, sosyal medyanın turizm sektörü için giderek artan önemi hakkında katılımcıların bilinç sahibi oldukları ancak bu bilincin kurumsal uygulamalar ile örtüşmediği, kurumların sosyal medya ile ilgili ortak bir anlayışa ve aksiyon bütünlüğüne sahip olmadıkları ve sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanmadıkları görülmüştür.

Marka rezonansı, bir müşterinin perakende ürün gibi markalı bir unsurla ne kadar iyi ilişki kurduğudur. Bir kişinin bir markayı ve değerlerini veya hedeflerini nasıl algıladığıdır.…

Konaklama ve yol masraflarının ortadan kaldırılması: Konaklama ve yol masraflarını ortadan kaldırarak, eğitim fırsatlarını herkese eşit şekilde sunuyoruz.

Bu yüzden olabildiğince kısa ve sade bir dille Marka Şehir Kavramını sizler için ele almaya çalışcam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *